Monday, 6 June 2011

Wegneem etes!!

Die gesondes onder ons sien wegneem etes as 'n vloekwoord, want dit is gewoonlik ongesond.  Maar vir die meeste van ons het wegneem etes verskillende aantrekkings krag. Vir enkellopendes is dit die maklikste uitweg vir aandete, want wie wil nou vir een mens kos maak, vir die laat werkende persone is dit 'n vinnige manier van aandete kry tussen die getik van die vingers op die "keyboard", vir mammas is dit 'n bederf van nie hoef iets uit te dink vir aandete of dit te maak nie.  En verlede week was dit die "oorsaak" vir 'n lekker kuier saam met vriende. (pizza, rooiwyn en baie lag en gesels) 

Dit het my laat dink dat baier van ons nie meer deesdae mense oornooi nie, want dit betekn altyd dat een persoon vir ure voor die kospotte moet staan of dat dié persoon konstant besig is terwyl die ander mense lekker kuier en gesels - en dit is tog nie die idee waarmee 'n mens gaste oor nooi nie.  Dit gaan oor lekker eet, lekker gesels en lekker ontspan.  So hoe kan 'n mens die "idee" van wegneem etes inkorporeer in 'n gesellige en onstpannedne aand saam met vriende of familie? 

Eerstens: Kies resepte wat maklik is om te maak en wat jy al ten minste eenkeer van te vore gemaak het.  DIt haal die stress uit van nie weet of hoe dit gaan uitkom of proe nie.  Dit gee jou ook 'n goeie idee van hoe lank dit gaan neem. 

Tweedens. As jy 'n voorgereg maak - hou dit eenvoudig, maar laat dit mooi lyk deur bv. 'n mooi bord te gebruik om dit op te bedien of op 'n interressante manier te bedien. 

Derdens:  Moet nie alles vooraf klaar maak nie - betrek jou gaste vir al die vrouens by die maak van die slaai of die bykosse.  Daar is min plekke waar vrouens so lekker gesels soos langs 'n kombuistafel en rondom kos (en met 'n glas wyn natuurlik in die hand).  Doen ook dieselfde met die nagereg - maak iets wat jy aan die bedin van die aand maak en gaar of reg is teen die tys wat jy nagereg moet bedien.  

Vierdens: Moenie stress nie - geniet die oomblik en as iets flop - lag daaroor of gryp die "wegneem ete" spyskaart en bestel vinnig 'n ander opsie. 

Die hoof doel is dat dit 'n lekker onstpanne aand moet wees - een wat jy as 'n  "memory moment" kan "file" 

Ek dra hierdie resep op aan Monica - dankie vir 'n ongelooflike aand. Hier is ons "take a way" nagereg!!


Bar-One en Piesang Nagereg



Bestandele: Per persoon

½ Piesang (in die lengte gesny)

½ Klein Bar one  (in die lengte gesny) - nie die "bite size" nie.

1 Klein wrap/tortilla (wat jy in die mikrogolf kan warm maak.)

Sit die piesang en die bar one langs mekaar op die wrap.  Rol die wrap om die piesang en bar one(soos jy 'n pannekoek sal rol).  Plaas die wrap op die opdien bordjie en verhit  dit in die mikrogolfoond totdat die barone en peisang gesmelt is. (dit moet nie lopperig wees nie)  As jy nog ouliker wil wees kan jy sjokolade sous (dié wat 'n mens in buise koop) liggies bo-oor die wrap gooi of dit in 'n "patroon" om die kant van die bordjie gooi. Sny twee stukkies peisang en plaas op die sjokolade sous.  Jy kan ook aarbeie, bessies, room of roomys by sit.  






No comments:

Post a Comment