Wednesday, 12 October 2011

People are like cakes or cookies

Mmm.. sal julle seker sê en wonder hoe ek by hierdié een uit gekom het!  Dink daaraan, maak nie saak hoe hard ons probeer om elke keer 'n koek perfek te kry nie(of dieselfde te kry as die vorige keer nie), ons kan dit net nie regkry nie.  Elke koek wat jy maak is  êrens verskillend - net soos mense.  Geen mens op aarde is 100% persent dieselfde nie en geen mens op aarde is perfek nie (al dink ons partykeer ons is) 

'n Mens kry daardie baie "over the top" mense wat soos 'n troukoek is.  Altyd stunning van buite, maar dikwels is jy te bang om hulle te benader omdat hulle "hoer as jy in status voel".  Party is ook net soos troukoeke per geleentheid mense - hulle is per geleenthied vriendelike/ per geleentheid "opgetof" of hulle gaan net na seker geleenthede toe. (if you know what I mean)


Jy kry die birthday koeke (altyd harde werk vir die ma!).  Jy sit ure daarin om perfek aan die buitekant te lyk of jy worstel om die imperfections toe te maak met die wonderlikeste versierings.  Dit het gewoonlik die volgende tot gevolg:

   Photo by SAMSD


Mense dink jy is pragtig, maar eintlik is jou binnekant nie so mooi nie. (die koek lyk nie mooi sonder die versiering nie of dit proe sleg) 

Mense bewonder jou op 'n afstand, maar doen nooit die moeite om die werlike jy te leer ken nie (die koek word gemaak, maar nooit geeet nie) 

Jy is nie heeltemal perfek nie, maar jy is mooi van binne en mense wil jou graag leer ken(die koek smaak lekker)

    Photo by www.pinkcakebox.com

Dan kry jy mense wat glad nie perfek is nie, maar jou net so aanraak met hulle persoonlikeheid of wie en wat hulle is - dat jy nie anders kan om hulle raak te sien of te wil leer ken nie (my haarkapper)

    Photo by Frugalicious Living

Ek het onlangs 'n kennis oor die internet gemaak wat soos 'n choc chip koekie is -  'n staatmaker, altyd lekker om te sien en te eet en met 'n bietjie verassings of fun element!

   Photo from www.blagger.co.uk

Jy kry die gemmer koekies tipe wat altyd daar is en altyd reg is om jou te versorg of beter te laat voel (veral as jy swanger en naar is)

   Photo by Kraft foods

Jy kry die klein shortbread koekies (wat hulle saam met jou koffie by die coffee shops bedien).  Hulle is klein of lykmaar gewoon - maar ooo! is hulle darem nie maar denamiet in klein pakkies nie! 

So kan ek vir altyd aanhou (ek is seker julle kan aan nog 'n paar "menslike koekies" dink).  Ek wil egter 'n chocolate mud koek wees - oneglooflik in smaak (fun/vriendelike/gelukkig en liefdevol van binne), plat op die aarde en kinderlik (soos kinders wat met modder speel) en mooi genoeg van buite om tevrede met myself te wees, maar nie perfek nie.... 

So as ek nou 'n baie goeie en korrekte blog skrywer gewees het sou ek nou die resep vir julle in afrikaans vertaal het, maar nou ja, nou is ek nie - ek is net 'n gewone vrou!  So hier is dit in Engels!  Ek sluit ook 'n allergie vrye een in - ook in Engels!


 
     Photo by Simon Food Favourites


Chocolate Mud Cake

Ingredients: 

250 ml butter
280 ml good milk chocolate (200g)
15 ml instant coffee (1 tablespoon)
375 ml boiling water (1 ½ cups)
440 ml sugar (1 ¾ cups)
2 eggs
375 ml self raising flour (1 ½ cups)
175 ml cocoa powder (½ cup) 

Method: 

Preheat the oven to 150°C (300F).  Lightly grease and line the tin (12.75x15cm) with butter and baking paper.  Dissolve the coffee in the boiling water.  Place butter into a saucepan and slowly melt on a low heat, add chocolate and melt.  Add coffee and sugar into the chocolate mix and stir until sugar is dissolved.  Transfer mixture into a large bowl and allow to cool for 10 minutes.  with an electric mixer, add eggs, one at a time. Sift in half the flour an cocoa powder and mix until combined.  Add the rest of the flour .  Pour into cake tin and bake for 1 - 1 ¼ hours.  test with a skewer in the middle of the cake.  Cool cake before turning out. Allow cake to cool completely before decorating/icing.

Ganache

Ingredients: 

210 ml milk chocolate (150g)
210 ml dark chocolate (150g)
84 ml thickened cream (1/3 cup)

Method: 

Place chocolate and cream in a medium, heavy-based saucepan over very low heat.  Stir frequently, and remove from heat when chocolate has just melted and mixture is smooth.  If necessary, allow the genache to cool slightly at room temperature to obtain a spreadable consistency.


    Photo by Tara Humphries

Allergey free Chocolate Mud Cake

Ingredients: 

200ml dairy free margarine
280ml dairy free chocolate
375 ml brown sugar
60 ml cocoa
60 ml water
250 ml plain flour or gluten free plain flour
190 ml self raising flour or gluten free self raising flour
40 ml white vinegar
5 ml vanilla

Method: 

Preheat oven to 180° C.  Grease and line 24cm spring form cake tin with two layers of baking paper.  in a large saucepan place the margarine, choclate, sugar, and water.  Slowly heat until the margarine and chocolate has elted completely.  Sift the dry ingredients into a large bowl.  Add the vinegar, vanilla and the chocolate mixture.  Beat with an electric mixer until well combined.  Pour into the prepared tin.  Bake in a moderate oven for 35-40 minutes until ther cake is crispy on the top but still moist in the middle.  Allow the cake to cool completely then dust with icing sugar or decorate with ganache.

Ganache:

Ingredeints: 

250ml unsweatened plain soymilk
625 ml dark dairy free chocolate chips

Method: 

In a small saucepan over low heat, combine the soymilk and chocolate chips.  Stirring freqeuntly, cook until the mixture is well combined and the chocolate has a glossy finish. Remove form heat.  If necessary, allow the genache to cool slightly at room temperature to obtain a spreadable consistency.


Laat my weet watter tipe koek of koekie jy is!



No comments:

Post a Comment